2017 valitsijaraati

Posted on Posted in Blogi, Raati, Työryhmä, Yleinen

Finnish Alpine Award valitsijaraati vaihtuu vuosittain. Vuoden 2017 valitsijaraati saa kunniatehtävän valita voittajan ensi vuonna käytettävälle alppikiipeilystipendille. Hakuaikaa on jäljellä 4.11 iltaan saakka, joten vielä ehtii laittaa hakemusta tulemaan. Voittaja julkaistaan 23.11. Raadin muodostavat kaksi aktiivista kiipeilijää; Liisa Peltonen sekä Juho Knuuttila. Heidän lisäkseen Suomen Kiipeilyliiton puheenjohtaja Sampsa Jyrkynen sekä Suomen Alppikerhon puheenjohtaja Markku Moilanen ovat raadissa valitsemassa voittajaa. Alla lyhyet esittelyt raatilaisista:

 

Liisa Peltonen on innokas pitkien reittien kiipeilijä, Revontulia-blogin kirjoittaja ja Kiipeilykerho Vertikaalin varapuheenjohtaja. Ikimuistoisimpia kiipeilykokemuksia Liisalle ovat Washington Column South Facen päivänousu Yosemitessa, Sveitsin upea Motörhead se Piz Badilella vahingossa vietetty yö, Jordanian pitkät hiekkakivihalkeamat ja vuorokauden mittainen Kustavipäivä. Liisa unelmoi Grönlannin graniitista ja tykkää kehitellä itsensä näköisiä linkkauspäiviä Suomessa ja maailmalla.

 

Juho Knuuttila on alppikiipeilijä, joka on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt tikata liudan isoja vuorireittejä. Muun muassa Alppien pohjoisseinä Trilogian, Khan Tengrin soolo ja Mt. Hunterin pohjoisseinän ranskalaisten reitin 6.nousu merkittävimpinä. Ennen kaikkea kiipeily on Juholle tapa liikkua luonnossa ja haastaa itseään.

 

Markku Moilanen on kiipeilyn sekakäyttäjä, joka hakee hupinsa mieluusti pitkiltä trädi-ja jääreiteiltä. Mieleenpainuvimmat nousunsa Markku on tehnyt hakkukiipeilyn saralla. Koska vuoret ovat Helsingistä katsoen kaukana niin heikkoina hetkinä herra saattaa eksyä boulderoimaankin, mutta kesäviikonloput kuluvat pääosin Kustavin suunnalla. Kiipeilyn lisäksi harrastusvalikoimaan kuuluvat vapaalasku sekä polkujuoksu. Jotta vapaa-aikaa ei jäisi liikaa, Markku toimii puheenjohtajana Suomen Alppikerhossa sekä kiipeilyliiton Nuorisovaliokunnassa.

 

sampsa-1

Sampsa Jyrkynen on toiminut Suomen Kiipeilyliiton puheenjohtajana vuodesta 2011 lähtien. Sampsa on erikoistunut fast and light-kiipeilyyn ja hän on tunnettu nopeista alppiviikonloppumatkoista. Sampsa on kiivennyt reittejä ympäri maailman aina Iranista Patagoniaan. Hienoimmat isot reitit: Bisotun: Gharargah 2014 Grandes Jorasses: Traverse 2012 Mont Blanc du Tacul: Diable 2007 Matterhorn: Schmidt talvinousu 2006.