2019 valitsijaraati

Posted on Posted in Blogi, Raati, Työryhmä

Finnish Alpine Award valitsijaraati vaihtuu vuosittain. Vuoden 2019 valitsijaraati saa kunniatehtävän valita voittajan ensi vuonna käytettävälle alppikiipeilystipendille. Hakuaikaa on jäljellä 10.11. iltaan saakka, joten vielä ehtii laittaa hakemusta tulemaan. Voittaja julkaistaan 16.11. Raadin muodostavat Suomen Kiipeilyliiton ja  Suomen Alppikerhon puheenjohtajat sekä kaksi sitoutumatonta jäsentä. Alla lyhyet esittelyt raatilaisista:


Tapsa eli Tapio Alhonsuo kuulu suomalaisen jääkiipeilyn kapeaan mutta terävään kärkeen. Vuosina 2016-2019 hän kilpaili aktiivisesti kansainvälisillä areenoilla, saavuttaen mm. Eurocupin kolmannen sijan. Tapio oli myös ensimmäisten joukossa viemässä sinivalkoisia värejä jääkiipeilyn MC- ja MM-kilpailuihin. Hänen lähes 20-vuotisen kiipeilyuransa pysyvimpiä asioita ovat olleet rakkaus Skandeja ja Posion Korouomaa kohtaan.


Tapsa eli Tapio Alaviiri on villin pohjolan oma jääkarhu, seikkailija ja kiipeilyn sekatyöläinen. Tuntee rakkautta ulkoilmaharrastuksia kohtaan jokaisena vuodenaikana. Kiipeilyn saralta erityisesti mieluisia ovat hakkuhommat. Tapsalle ulkoilmaihmisen karkkikauppa Norja on tullut jokavuotiseksi matkakohteeksi, mutta tutuksi ovat myös tulleet Alpit sekä  Kaukasus.


Henna Paalanen on Suomen Alppikerhon puheenjohtaja vuodesta 2018 alkaen. Hän rakastaa pitkiä päiviä vuorilla kiipeilytossut, raudat tai sukset jalassa, suurimman rakkauden kuitenkin ollessa laatugraniitti t-paitakelissä. Henna on kiipeillyt ympäri Eurooppaa ja Aasiaa, ja joka vuosi asiaan kuuluu kiipeilyreissut Pohjois-Norjaan ja Keski-Eurooppaan.


Sampsa Jyrkynen on toiminut Suomen Kiipeilyliiton puheenjohtajana vuodesta 2011 lähtien. Sampsa on erikoistunut fast and light-kiipeilyyn ja hän on tunnettu nopeista alppiviikonloppumatkoista. Sampsa on kiivennyt reittejä ympäri maailman aina Iranista Patagoniaan. Hienoimmat isot reitit: Bisotun: Gharargah 2014 Grandes Jorasses: Traverse 2012 Mont Blanc du Tacul: Diable 2007 Matterhorn: Schmidt talvinousu 2006.