Voittajat 2018: Jonni ja Tapio lähdössä

Posted on Posted in Blogi, Voittajat, Voittajat2018
Lähtö lähenee
Lähtöön on aikaa muutama päivä, ja valmisteluiden isot linjat ovat aikataulussa. Viime hetken säätämisen kanssa kyllä taitaa tulla tuttuun tapaan kiire. Parempi olisi jos ei tulisi, oikeiden asioiden mukaanottaminen voi olla hyvinkin ratkaisevaa onnsituneen reissun kannalta.
Kahden hakun taktiikalla
Mitään oleellista ei saisi unohtaa, mutta mukana pitäisi olla vain tarpeellinen. Mikä on oikea määrä slingejä, sulkkareita ja kalliovarmistuksia? Mikä teltta otetaan mukaan ja kuinka lämmin makuupussi riittää tälle reissulle? Moni päätös jää varmastikin viimeisen illan pakkaamisen päätökseksi. Vuori kuitenkin näyttää sellaiselta, että on parempi olla liikenteessä mieluummin kahdella kuin yhdellä hakulla.
Ruokapuoli perustuu vahvasti Suomesta mukanamme tuotaviin pussimuoniin. Aikataulua ja logistiikka toimivat niin että paikallisia herkkuja ei menomatkalla ehditä kummoisesti haalimaan. Se, ehditäänkö niitä ihmetellä vuorten jälkeen, jää nähtäväksi. Joka tapauksessa yli viikon ruokatarpeet kahdelle ihmiselle (ja arvatenkin kovalle kalorinkulutukselle) painavat jo jonkin verran ja vaatiivat paljon tilaa rinkasta.
 
Erävarmuustekijöitä
Reissuun on varattu n.10 päivää, mikä tässä yhteydessä oli perheelliseltä nipin napin irrotettavissa. Aikataulu mahdollistaa onnistuneet vuorireissun, mutta jättää jonkin verran myös onnen varaan:
  • Matkatavarat eivät saisi juuttua Moskovan lentokentälle kovin moneksi päiväksi (viime kerralla kun Venäjällä käytiin niin juuttuivat, ja sitä edellisellä).
  • Sään tulisi olla enemmän hyvä kuin huono, tai ainakin jonkinlaisia sääikkunoita pitäisi osua kriittisille päiville. Aikataulu ei ole erityisen joustava pitkälle odottelulle.
  • Molempien terveydentilan pitäisi pysyä hyvänä koko reissun ajan. Jos toinen ei ole kunnossa, ei toinenkaan voi tällä vuorella edetä.
  • Lupien pitäisi olla kunnossa. Kyllä ne meidän tietääksemme kunnossa ovat, mutta aina sitä kuitenkin pelkää että Venäjän rajavyöhykkeellä saattaa tulla jotain tähän liittyviä ikäviä yllätyksiä.
Matka tuntemattomaan
Ainahan sitä ennen reissua vähän jännittää. Nyt jännitys on kuitenkin jotenkin erilaista. Aikaisempiin reissuihimme verrattuna nyt ollaan matkalla kohteeseen josta on paljon vähemmän saatavilla. Se tavallaan pistää jännittämään kahta kauheammin, mutta toisaalta myös vapauttaa olemaan ajattelematta asioita joihin ei voi etukäteen vaikuttaa.
/Jonni ja Tapio

Loppuun vielä lista Finnish Alpine Award yhteistyökumppaneista 2018:

Addnature, Adventure Partners, Altitude Junkies, Aventura, Camu, Helsinki Adventure Night, La Sportiva Finland, Kiipeilyareena, Partioaitta, Suomen Kiipeilyliitto ry. ja Suomen Alppikerho ry.