2018 valitsijaraati

Posted on Posted in Blogi, Raati, Työryhmä

Finnish Alpine Award valitsijaraati vaihtuu vuosittain. Vuoden 2018 valitsijaraati saa kunniatehtävän valita voittajan ensi vuonna käytettävälle alppikiipeilystipendille. Hakuaikaa on jäljellä 14.10 iltaan saakka, joten vielä ehtii laittaa hakemusta tulemaan. Voittaja julkaistaan 2.11. Raadin muodostavat Suomen Kiipeilyliiton ja  Suomen Alppikerhon puheenjohtajat sekä kaksi sitoutumatonta jäsentä. Alla lyhyet esittelyt raatilaisista:



Alan Goldbetter is a motivated climber and blog witter whose passion for adventurous routes in remote locations has taken him around the globe. His resume includes first ascents in Alaska, Patagonia, and New Zealand. More than just the climbing, it is entire expedition experience that draws Alan back to the mountains time after time.



Jussi Muittari on IFMGA vuoristo-opas. Opastyön lisäksi hän toimii seikkailukasvatuksen lehtorina Humanistisessa ammattikorkeakoulussa. Jussi kouluttaa vuoristotaidosta kiinnostuneita kiipeilijöitä ja vapaalaskijoita turvallisempaan liikkumiseen vuorilla. Vaikka moni Alppien huippu on tullut tutuksi Jussille, on hänen mieluisinta työympäristöään Pohjois-Norjan vuoret niin kesällä, kuin talvellakin.


Henna Paalanen on Suomen Alppikerhon puheenjohtaja vuodesta 2018 alkaen. Hän rakastaa pitkiä päiviä vuorilla kiipeilytossut, raudat tai sukset jalassa, suurimman rakkauden kuitenkin ollessa laatugraniitti t-paitakelissä. Henna on kiipeillyt ympäri Eurooppaa ja Aasiaa, ja joka vuosi asiaan kuuluu kiipeilyreissut Pohjois-Norjaan ja Keski-Eurooppaan.


Sampsa Jyrkynen on toiminut Suomen Kiipeilyliiton puheenjohtajana vuodesta 2011 lähtien. Sampsa on erikoistunut fast and light-kiipeilyyn ja hän on tunnettu nopeista alppiviikonloppumatkoista. Sampsa on kiivennyt reittejä ympäri maailman aina Iranista Patagoniaan. Hienoimmat isot reitit: Bisotun: Gharargah 2014 Grandes Jorasses: Traverse 2012 Mont Blanc du Tacul: Diable 2007 Matterhorn: Schmidt talvinousu 2006.