Tekijät

Valitsijaraati

Raatiin kuuluu Suomen Kiipeilyliiton ja Suomen Alppikerhon puheenjohtajat, sekä 1-3 vuosittain vaihtuvaa ansioitunutta kiipeilijää. Vuonna 2016 raadissa toimivat seuraavat henkilöt:

iwc_backup2_-_87_enniEnni Bertling on monipuolinen kiipeilijä. Ennin tikkilistalta löytyy useita pitkiä kallio- ja alppirereittejä esimerkiksi Yosemitessa ja Dolomiiteilla, jääkiipeilyreittejä sekä boulderreittejä. Enni on toiminut useita vuosia kalliokiipeilykouluttajana ja kehittänyt kiipeilyn opetusta mm. Suomen Kiipeilyliitossa. Kiipeilykisoja Enni on kiertänyt ympäri maailmaa. Enni tunnetaan myös tavoitteellisen kiipeilyn menestyksekkäästä yhdistämisestä perhe- ja työelämään.

graeffe-1

Mia Graeffe on kokenut korkeiden vuorien kiipeilijä. Hän on saavuttanut 2014 maailman korkeimman huipun, Everestin, kiipeämällä harvinaisempaa pohjoista reittiä Tiibetin puolelta. Vuonna 2013 Mia kiipesi Lhotsen (8560m). Vapaa-aikanaan Mia on patikoinut ympäri maailman erämaita Siperiasta Etelä-Amerikkaan. Häntä motivoivat luonto ja kauniit vuoret sekä treenaaminen.

 

sampsa-1

Sampsa Jyrkynen on toiminut Suomen Kiipeilyliiton puheenjohtajana vuodesta 2011 lähtien. Sampsa on erikoistunut fast and light-kiipeilyyn ja hän on tunnettu nopeista alppiviikonloppumatkoista.  Sampsa on kiivennyt reittejä ympäri maailman aina Iranista Patagoniaan. Hienoimmat isot reitit:  Bisotun: Gharargah 2014 Grandes Jorasses: Traverse 2012 Mont Blanc du Tacul: Diable 2007 Matterhorn: Schmidt talvinousu 2006.

img_2187_reima

Reima Karhila on ollut Alppikerhon puheenjohtajana vuodesta 2015 lähtien. Reima kuluttaa työltään ja Alppikerholta vapautuvaa aikaansa ahkerasti sekä suomalaisilla että eurooppalaisilla kallioilla ja jääreiteillä. Reima on myös kiinnostunut kiipeilyn historiasta ja kiipeilyn kuvauksesta ja kerronnasta. Kiipeilykohokohtina Reima mainitsee Petites Jorasses’n Contaminen, Hopiavuoren Dead Ringersin sekä talvisen ensinousun Hemsedalin Skjorvefjellillä

Taustavoimat

Hanke toteutetaan Suomen Alppikerhon Ry:n erillisrahastona. Rahasto vastaanottaa lahjoituksia yrityksiltä, yhteisöiltä ja yksityishenkilöiltä. Hankkeen markkinointi ja muut käytännön järjestelyt toteutetaan vapaaehtoisvoimin.

 

Työryhmä 2016

Kalle Viira, Jere Pettersson, Kari Heimonen, Jussi Haara, Noora Sotaniemi, Reima Karhila, Joel Ormala, Nina Miettinen