Vuoden 2017 stipendin voittajat

Posted on Posted in Blogi, Voittajat

Raati palkitsi parhaaksi katsomansa ehdokkaat. Koska voittajien välille ei saatu selkeää eroa, palkinto päätettiin jakaa tasan sen sijaan, että olisi lähdetty arvontaan.


Emma Karjalainen & Tiina Merikoski (750 + 750 €)

Kaskadivuoriston hienoimmat huiput, Yhdysvallat

Tavoite on kiivetä mahdollisimman monta kallio- ja alppikiipeilyreittiä Kaskadivuoristossa Washingtonissa, Yhdysvalloissa. Yksittäisten reittien sijaan tärkeintä projektissa on systemaattisesti kiivetä Kaskadivuoriston hienoimpia huippuja eri massiiveilta.

Kiivettäviä huippuja mm.:
– Mt. Rainier – Washingtonin korkein vuori
– Mt. Stuart
– Mt. Shuksan
– Glacier Peak
– Dragontail Peak
– Prusik Peak
– Mt. Goode
– Liberty Bell
– South Early Winters Spire
– Aasgard Sentinel


Henna Paalanen & Markus Talvenmäki (750 + 750 €)

Lotus flower tower SE face 5.11 +600m, The cirque of the unclimbables, Kanada.

Tavoitteena on kiivetä reitti vapaasti päivässä. Suunnitelmana on lentää Kanadaan heinäkuun alkupuolella, sitten jatkolento whitehorseen, sieltä bussilla finlayson lakelle, josta yksityislento glacier lakelle. Siitä on vielä 4 tunnin patikka basecampiin. Ennen lentämistä whitehorseen on tarkoitus kiivetä Bugaboosilla, mikäli sää ei ole suotuisa.

Mahdollista on myös vuokrata auto ja ajaa koko matka Finlaysoniin, tämä mahdollistaa kiipeilyn muualla, mikäli keli ei ole kohdillaan. Aikaa varataan 6 viikkoa parhaan sääikkunan saamiseksi.


Alan Goldbetter (750 €)

1. Fitz Roy, NW Face (1550m 30˚ 6a+), El Chalten, Patagonia
2. Torre Central, W face, Rosso Di Sera (5.11, A3, 700m) , Torres del Paine, Patagonia

Tamperelainen Alan lähtee suomalais-amerikkalaisessa köysistössä Patagoniaan kiipeämään big wallia alppityyliin. Toissijaisina kohteina mm. Poincenot’n Old Smugglers Route ja ensinousumahdollisuuksien tutkiminen Agostinin laaksossa Painella.


Onnea matkaan voittajille! FAA seuraa matkoihin valmistautumista ja raportoi reissujen onnistumisesta. Tunnelmia kuulostellaan seuraavan kerran maaliskuussa 2018.