2017 voittajat: Tiinan ja Emman maaliskuun väliraportti

Posted on Posted in Blogi, Voittajat, Voittajat2017

Emma ja Tiina kertovat alla kevättalven tunnelmistaan. Kesällä heillä on tavoitteenaan kiivetä Kaskadivuoriston hienoimmat huiput Yhdysvaltojen luoteisrannikolla.


Meidän ensimmäinen treenitavoite oli valmistautua pitkiin 10-20 kilometrin lähestymisiin. Tiina on treenannut lähestymisiä varten hiihtoretkeilemällä muun muassa Alpeilla ja Pohjois-Norjassa. Tampereella asuva Emma panosti viime syksyn kuukaudet voimaharjoitteluun salilla ja ylämäkikävelyyn kotinurkillaan Pispalassa.

Kiipeilytreenit aloitimme yhdessä joulukuussa. Olemme käyneet sisähalleilla kiipeilemässä yhdessä ja erikseen. Treenien painopiste on ollut reittien määrässä. Helmikuussa vietimme pari kiipeilyviikkoa Italiassa, Finale Liguressa. Harmiksemme Emma oli melkein koko reissun flunssassa, mutta kömpi aina sängystä kalliolle varmistamaan Tiinaa.

Treenien lisäksi olemme laatineet tarvikelistan, suunnitelleet reissun logistiikkaa ja selvittäneet eri vuorialueiden lupa-asiat – ja ostaneet lentoliput!

Suunnitelma!

Luontoalueiden kävijämääriä Washingtonin suosituimmissa luontokohteissa on rajoitettu. Meidän on hankittava muutamia yönyli kestäviä kiipeilypistoja varten “wilderness permit” -lupa. Laadimme lupahakemuksemme ja osallistuimme wilderness permit -arvontaa. Esimerkiksi 2017 lupahakemuksia haluamaamme kohteeseen eli Core Enchantments zone:n saapui 17 988 ja lupia myönnettiin 388. Vinkkinä, arpaonneen voi vaikuttaa valitsemalla reissun alkamisajankohdaksi arkipäivän.

Iloksemme saimme viikko sitten tietää, että voitimme haluamamme luvan Enchantments -luonnonpuistoon. Tämä oli todella kiva yllätys, koska tuolla alueella sijaitsee meidän miel yksi Washingtonin kauneimmista huipuista eli Prusik Peak. Kiipeilytreenit jatkuvat ja toivottavasti pääsemme siirtymään Suomessakin pian ulkokallioille.

Aurinkoisin terveisin
Emma ja Tiina

PS. Alla muutama kuva Finale-treeneistä (oltiin aivan pumpissa) ja suunnitelmasta. Lisää löytyy Instagramista: @traditsirpula @tiinamerikoski

 


Lopuksi vielä lista Finnish Alpine Award yhteistyökumppaneista 2017:
Adventure Partners, Altitude Junkies, Aventura, Camu, Helsinki Adventure Night, La Sportiva Finland, Kiipeilyareena, Partioaitta ja Suomen Alppikerho